Desenho is het Portugese woord voor schets of tekening

Desenho Vormgeving is een grafisch ontwerpbureau in Zoetermeer.
Het bedrijf (is een eenmanszaak en) wordt gerund door creatieve duizendpoot Ricardo Bouman die dagelijks zijn grafische expertises uitoefent op het gebied van concept, grafisch ontwerp, dtp, allround fotografie, film, illustratie en webdesign.
Desenho Vormgeving is in januari 2011 gestart als parttime onderneming en is in rap tempo gegroeid tot een full-service ontwerpbureau met expertises op het gebied van online- en offline communicatie en (bedrijfs)fotografie. Desenho Vormgeving realiseert uitingen in opdracht van Overheid- en Zorginstellingen,
OV-bedrijven, Non-profit- en Hulporganisaties, Horeca, Retail, Modebranche, Sportverenigingen, MKB, Eenmanszaken en Startende ondernemers.
Als freelancer werkt Ricardo in opdracht (en op locatie) bij reclame- en vormgevingsbureaus, drukkerijen, tekstschrijvers en grafische tussenpersonen.
Desenho Vormgeving gaat mee met de tijd en investeert in kennis en nieuwe technieken op het gebied van print-media, digital-media en fotografie.
De combinatie van grafisch ontwerp, fotografie en digitale design gaan hand in hand en zorgt ervoor dat Desenho Vormgeving zijn klanten een breed pakket kan aanbieden en kan voorzien van grafisch ontwerp en drukwerk op maat.
Ricardo is in 1983 geboren in Rio de Janeiro en verhuisde toen hij 4 jaar was naar Nederland. Van jongs af is hij al geïnteresseerd in tekenen en schilderen en na de middelbare school begon hij met de studie "Grafisch vormgeven" op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. In vijf jaar tijd heeft hij de studies grafisch vormgeven en multimedia-design afgerond en is daarna als grafisch ontwerper aan de slag gegaan bij verschillende vormgevingsbureaus in regio Delft en Haaglanden.
Na 6 jaar in loondienst te hebben gewerkt besloot Ricardo in 2011 zelfstandig ondernemer te worden. Met deze stap heeft hij letterlijk van zijn creatieve hobby's zijn werk gemaakt, want hij zit dagelijks aan zijn tekentafel of achter de computer mooie ontwerpen te maken of is hij op pad om reportages te fotograferen bij bedrijven of buitenlocaties.
In 2016 en 2017 heeft Desenho Vormgeving twee webshops gelanceerd.
In 2016 is www.eyecatcheraandemuur.nl gelanceerd waar Ricardo zijn steden-, natuur- en landschapsfoto's presenteert en aanbied als wanddecoratie.
In januari 2017 heeft Ricardo de webshop www.wereldkaarten.shop gelanceerd met zijn eigen unieke aanbod aan moderne en artistiek ontworpen (wereld)kaarten, bestemd als sfeervolle wanddecoratie voor woon- en zakelijke interieurs.

┬ęCopyright Desenho Vormgeving