De kracht van een illustratie is het trekken van aandacht en de kijker prikkelen en/of informeren. Door deze redenen is een illustratie een onmisbare puzzelstuk om een verhaal, bewering of uitleg te ondersteunen.
Desenho Vormgeving vertaald veel verschillende onderwerpen tot krachtige illustraties en maakt hierbij gebruik van zijn eigen expertises op het gebied van analoge- en digitale illustratietechnieken. Denk aan subtiele aquarel-achtergronden bij een artikel over yoga of een informatieve stadsplattegrond voor een brochure, website of als wanddecoratie.
Illustraties kunnen ook worden doorvertaald tot bewegende animaties, bijvoorbeeld voor bedrijf- en presentatiefilms.
Bekijk hieronder een greep uit zowel het zakelijke- als vrije werk.
 
 

Digitale illustraties

 
 
 
 
 

Analoge Illustraties

 
 
Handgemaakte (analoge) illustraties maakt Ricardo voornamelijk met aquarel, inktsoorten, potloden, markers, acrylverf en soms ook met natuurlijke materialen zoals bovenstaade illustratie die gemaakt is met met espresso(koffie). De meeste zakelijke illustraties die Desenho Vormgeving illustreert, hebben veelal betrekking tot het verduidelijken en/of uitbeelden van tekstuele uitleg en dienstverleningen. Ook worden er illustraties gemaakt voor decoratieve doeleinden voor woning- en/of kantoorruimten.
Wat betreft zijn vrije werk, laat Ricardo zich vooral inspireren door zijn eigen (verre) reizen. Zijn favoriete onderwerpen zijn idyllische landschappen en stadsgezichten van zowel moderne- als middeleeuwse steden. Ricardo maakt ook moderne en artistieke wereldkaarten, landkaarten en stadsplattegronden voor zowel decoratieve- als publicatie doeleinden.
 
 

[vc_row][vc_column][vc_separator style=”double” border_width=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Nederland in Aquarel

Moderne en artistieke wereldkaarten, landkaarten en stadskaarten als wanddecoratie.

Ricardo is gek op (verre) reizen, stevige bergwandelingen en stedentrips. Om de bezochte landen op een leuke manier in gedachte te houden, kwam hij op het creatieve idee om zelf illustraties te maken van wereld- en landkaarten om aan zijn woonkamermuur te hangen.

Hij begon eerst met het illustreren van een wereldkaart en enkele landen die hij zelf bezocht heeft. Een jaar later is zijn concept uitgewerkt tot een unieke webshop met artistieke en moderne illustraties van Wereldkaarten, Landkaarten en Stadsplattegronden als sfeervolle wanddecoratie. Zijn kaarten zijn verkrijgbaar op diverse materialen, formaten en framedikten.

Wereldkaarten Webshop
[/vc_column][/vc_row]