Informatie over de webshop en de kunstenaar

Wereldkaarten.Shop is een webwinkel en een grafische activiteit van creatief ontwerper Ricardo Bouman | Desenho Vormgeving in Zoetermeer.
Als grafisch ontwerper hecht Ricardo veel waarde aan creativiteit en originaliteit van zowel zijn eigen werk als dat van andere creatieve ondernemers. Vanuit deze gedachte verkoopt Wereldkaarten.Shop geen massaproductie, geen producten uit voorraad en geen producten van andere (onbekende) bronnen.

Een uniek assortiment.

Het assortiment bestaat uit handgeschilderde- en digitaal geïllustreerde wereld- en landkaarten en stadskaarten in artistieke en moderne stijlen. Verkrijgbaar als hoogwaardige print op veel materiaalsoorten en in vele formaten. Voor elk interieur en budget is er wel een hoogwaardige wanddecoratie beschikbaar. Elke opdracht die hier binnenkomt is een unieke productie op maat, waarvan er met 99,9% zekerheid gezegd kan worden dat je het niet bij je buren zult aantreffen.
Laten we wel eerlijk zijn. WereldkaartenShop is geen massaproductiebedrijf, maar een creatieve onderneming die zijn unieke designs (waar tijd en geld in is gestopt om het te maken) daarom niet voor bodemprijsjes aanbied. Wereldkaarten.Shop biedt juist betaalbare hoogwaardige prints aan, zodat iedereen kan genieten van een hoogwaardige wanddecoratie die perfect past binnen het interieur. Wel zijn er afentoe kortingsacties die via social-media ruim van tevoren worden gecommuniceerd.

Hoe is WereldkaartenShop ontstaan?

Wereldkaarten.shop is een activiteit van ontwerpbureau Desenho Vormgeving in Zoetermeer waar Ricardo eigenaar- en werkzaam is als grafisch ontwerper, fotograaf, illustrator en webdesigner. In zijn vrije tijd ontdekt hij graag de mooie plekjes op onze aardbol en combineert dit altijd met fotografie. De afgelopen decennia heeft hij landen bezocht als: Nieuw Zeeland, West-Amerika, Noorwegen, Brazilië, HongKong en veel Europese (ei)landen. Vanuit zijn interesse in schilderkunst, interieurdesign en reizen, is het idee ontstaan om de ouderwetse wereld- en landkaarten eens in een nieuw en moderner jasje te steken. In eerste instantie illustreerde hij de kaarten om zijn eigen woonkamermuur te verfraaien, maar vanuit het concept ontstonden steeds meer creatieve illustraties waar hij (naar eigen zeggen) meer mee kon doen. Na ongeveer één jaar schilderen en illustreren om een unieke collectie op te bouwen, is deze webwinkel met zijn moderne en artistieke Wereldkaarten, Landkaarten en Stadsplattegronden het resultaat. Zodra er een nieuwe kaart in de webshop wordt gezet zal dit via social-media (Facebook, Instagram en Twitter) bekend worden gemaakt.

Ik krijg weleens de vraag

Wat is het verschil tussen jou kaarten en de kaarten van andere aanbieders? "Het tekenen en/of schilderen van één wereld- of landkaart kost mij minimaal 5 dagen tijd om te maken. Pas als ik zelf tevreden ben met mijn kunstwerk, verdient het een plekje binnen de collectie. Als een schilderij of illustratie klaar is dan fotografeer ik de kaart en bekijk ik het nauwkeurig op de computer met behulp van Photoshop. In Photoshop kan ik eventuele kleine ongewenste slordigheden netjes wegwerken en de gehele kaart optimaliseren op gebied van belichting, witbalans, scherpte, contrast en kleurechtheid. Door deze professionele grafische bewerkingen kan ik mijn klanten garanderen dat ze een prachtige eyecatcher aan de muur zullen hangen van de hoogste kwaliteit. Om de beste prints te garanderen, werkt WereldkaartenShop samen met printpartner Werk aan de Muur.
Werk aan de Muur is een Awardwinning printbedrijf die garant staat voor hoog kwalitatieve printproducties, snelle levering en een geweldige klantenservice.

Het grote verschil is dat ik Photoshop alleen gebruik om mijn kunstwerken, digitaal te optimaliseren zodat het zo mooi mogelijk uit de printer komt rollen. Ik gebruik Photoshop dus niet om er complete wereld- of landkaarten mee te maken die de indruk wekken dat het handgemaakt is. Veel kaarten die tegenwoordig worden aangeboden door massaproducenten zijn veelal gemaakt door slimme software. Mijn kaarten worden geheel met de hand geschilderd vanuit mijn eigen creativiteit.

Bekijk hieronder twee korte films over hoe ik mijn kaarten illustreer.