Informatie over deze webwinkel en de kunstenaar

Wereldkaarten.Shop is een webwinkel van creatief ontwerper Ricardo Bouman uit Zoetermeer.
Als ontwerper hecht hij veel waarde aan creativiteit en originaliteit van zowel zijn eigen werk als dat van andere creatieve ondernemers. Vanuit deze gedachte verkoopt Wereldkaarten.Shop geen massaproductie, geen producten uit voorraad en geen producten van andere (onbekende) bronnen.

De kracht van Wereldkaarten.Shop is zijn unieke aanbod aan hand geschilderde- en digitaal geïllustreerde kaarten. Een groot voordeel van deze webshop is dat je hier zelf je gewenste materiaalsoorten en formaten kunt selecteren. Je hebt namelijk de keuze uit maar liefs 8 materiaalsoorten. Tijdens het maken van de keuzes zie je ook meteen wat het product kost, inclusief de btw. Elke opdracht die hier binnenkomt is dus een unieke productie op maat. Maar laat ik eerlijk zijn. Deze webwinkel is geen prijsvechter en verkoopt de unieke kaarten niet voor bodemprijsjes. Wereldkaarten.Shop verkoopt zeer betaalbare hoogwaardige en unieke prints. Op deze manier is ook voor elk budget een hoogwaardig product beschikbaar.

Hoe is deze webwinkel ontstaan?

Wereldkaarten.shop is een activiteit van ontwerpbureau Desenho Vormgeving in Zoetermeer waar Ricardo eigenaar- en werkzaam is als grafisch ontwerper, fotograaf, illustrator en webdesigner. In zijn vrije tijd ontdekt hij graag de mooie plekjes op onze aardbol en combineert dit altijd met fotografie. De afgelopen decennia heeft hij landen bezocht als: Nieuw Zeeland, West-Amerika, Noorwegen, Brazilië, HongKong en veel Europese landen. Vanuit zijn interesse in schilderkunst, interieurdesign en reizen, is het idee ontstaan om de ouderwetse wereld- en landkaarten eens in een nieuw en moderner jasje te steken. In eerste instantie illustreerde hij de kaarten om zijn eigen woonkamermuur te verfraaien, maar vanuit het concept ontstonden steeds meer creatieve illustraties waar hij meer mee kon. Na ongeveer één jaar schilderen en (digitaal)illustreren om een unieke collectie op te bouwen, is deze webwinkel met zijn moderne en artistieke Wereldkaarten, Landkaarten en Stadsplattegronden het resultaat.

Ik krijg weleens de vraag:

Wat is het verschil tussen jou kaarten en de kaarten van andere aanbieders? Mijn antwoord luidt: Het tekenen en/of schilderen van één wereld- of landkaart kost mij minimaal 5 dagen tijd om te maken. Zodra ik tevreden ben met mijn kunstwerk, fotografeer ik de kaart en bekijk ik het nauwkeurig op de computer met behulp van Photoshop. In Photoshop kan ik eventuele kleine ongewenste slordigheden netjes wegwerken en de gehele kaart optimaliseren op belichting, witbalans, scherpte, contrast en kleurechtheid. Door deze professionele grafische bewerkingen kan ik mijn klanten garanderen dat ze een prachtige eyecatcher aan de muur zullen hangen van de hoogste kwaliteit. Het grote verschil tussen mijn kaarten en de kaarten van bijv. massaproducenten, is dat ik Photoshop alleen gebruik om mijn kunstwerken te optimaliseren zodat het zo realistisch mogelijk uit de printer komt. Ik gebruik Photoshop dus niet om er een complete wereld- of landkaarten mee te ontwerpen met Photoshop-filters die de indruk wekken dat de wereld- of landkaart een hand geschilderd product is. Veel kaarten die tegenwoordig worden aangeboden, zijn gemaakt door computers en slimme software. Mijn wereld- en landkaarten worden geheel met de hand geschilderd en/of digitaal geïllustreerd. En dat is een stuk creatiever niet?

Bekijk hieronder een korte film over hoe ik mijn kaarten illustreer.