header_01

Over Wereldkaarten.Shop

Wereldkaarten.Shop is een grafische activiteit van creatief ontwerper en (reis)fotograaf Ricardo Bouman uit Zoetermeer.
Als grafisch ontwerper en zzp'er hecht ik (Ricardo) veel waarde aan creativiteit en originaliteit van handgemaakte designs.
Vanuit deze gedachte verkoop ik via deze webshop alleen mijn eigen werk.
Ik verkoop geen: producten uit voorraad en ook geen creaties van andere (onbekende) bronnen.

Mijn collectie bestaat uit zowel handgeschilderde- als digitale illustraties van Wereldkaarten, Landkaarten en Stadskaarten. De kaarten ontwerp ik zelf in mijn ontwerpstudio en maak daarbij gebruik maak van mijn grafische expertises op het gebied van schilderkunst, analoge- en digitale illustratie en fotografie. Mijn favoriete medium is aquarel, maar ik schilder en illustreer ook graag met acrylverf en inktsoorten.

Hoe is Wereldkaarten.Shop ontstaan?

In mijn vrije tijd ontdek ik graag de mooie plekken op onze aardbol en combineert dit altijd met reis- en natuurfotografie.
De afgelopen decennia heb ik landen bezocht als: Nieuw Zeeland, Noord-Amerika, Noorwegen, Brazilië, HongKong en verschillende Europese (ei)landen.

Vanuit mijn interesse in schilderkunst, illustraties, interieurdesign, reizen en eindeloos kijken in de Grote Bosatlas en Google Earth, is bij mij het idee ontstaan om de ouderwetse wereld- en landkaarten in een modernere alsook een artistiekere jas te steken. Het begon allemaal in begin 2016 toen ik een landkaart van Nieuw Zeeland had geschilderd om aan mijn eigen woonkamermuur op te hangen als aandenken aan de mooie reis die ik daar heb gemaakt. Vanuit dit concept ontstonden steeds meer creatieve handgeschilderde land- en wereldkaarten wat langzamerhand groeide tot een leuke collectie. Ik kwam toen op het idee om een webshop te starten. Het heeft vervolgens ongeveer één jaar geduurd om een mooie collectie te schilderen en de webshop te bouwen. Het schilderen en illustreren van kaarten is mijn hobby. Deze webshop beheer ik dus naast mijn werk als (foto)grafisch ondernemer.

De webshop zoals het nu is, is nog maar het begin. Mijn collectie zal in de loop de tijd groeien, maar omdat al mijn kaarten handgemaakt worden, zal dit tijd kosten. Mijn idee en visie is om op den duur nieuwe categorieën en leuke (actuele) thema's toe te voegen die perfect linken met hedendaagse interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische- en Industriële interieurs en niet te vergeten de Urban Jungle. Nieuwe creaties, werkprocessen en andere leuke ontwikkelingen publiceer ik via Social-Media. Hou dus mijn Instagram en/of Facebook in de gaten via onderstaande links

Instagram.com/wereldkaartenshop

Facebook.com/wereldkaarten

Ik krijg weleens de vraag:

Wat is het verschil tussen jouw kaarten en dat van andere webshops?

Zowel de geschilderde kaarten als de digitale kaarten zijn allen door mij geïllustreerd in mijn ontwerpstudio. Ook het digitale tekenproces op de computer is handwerk te noemen, het verschil is alleen dat ik dan niet met een potlood op papier teken, maar met een digitale pen op de computer.
"Het tekenen en/of schilderen van één wereld- of landkaart kost wat tijd om te maken. Is een kaart afgerond dan fotografeer ik het werk en bekijk ik het nauwkeurig op de computer. Met behulp van fotografische software zoals Photoshop, optimaliseer ik mijn kaarten op het gebied van belichting, witbalans, scherpte en kleurcontrast. Deze fotografische handelingen zorgen ervoor dat mijn kaarten zo mooi mogelijk kunnen worden geprint op de beschikbare materiaalsoorten. En om de meest professionele prints te kunnen aanbieden, werk ik samen met Werk aan de Muur, een innovatieve en awardwinning printbedrijf die garant staat voor hoog kwalitatieve printproducties op bijzondere materialen en een uitstekende service.

Maak je ook kaarten met Photoshop(filters), 3D-software, Mapbox of OpenStreetMap?

Nee, daar doe ik niet aan.

Ik gebruik Photoshop, niet om wereld- en landkaarten mee te maken.
Ik gebruik Photoshop alleen om mijn handgemaakte illustraties op digitale wijze te optimaliseren zodat mijn werk zo mooi mogelijk kan worden geprint op de beschikbare materiaalsoorten.
Het gebruik van Mapbox en/of OpenStreetMap (OSM) met als doel stadskaarten te verkopen gaat geheel in tegen mijn principes op het gebied van creativiteit en originaliteit. Als illustrator creëer ik handgemaakte creatieve kunstwerken die ik met trots kan verkopen. En dat zal ook altijd zo blijven.

Zijn jouw moderne wereldkaarten ook handgemaakt?

Mijn moderne kaarten zoals de Geometrische en Typografische kaarten heb ik geïllustreerd op de computer met een digitale (Wacom) tekenpen.
Dit is in feite gewoon een tekenpen, alleen worden de lijnen dan niet met lood op papier getekend, maar juist direct omgezet in digitale (vector) lijnen die op het beeldscherm verschijnen.

-

Creatief illustreren en het maken van schilderijen is mijn hobby.

Naast het creëren van wereldkaarten, schilder ik ook landschappen en stadsgezichten. Mijn creatieve hobby's gaan voornamelijk om het artistieke en creatieve proces en niet alleen om het eindproduct. Schilderen is voor mij zowel een manier om tot rust te komen als een middel om mezelf op artistieke wijze te uiten en dit is iets wat ik al van kinds af aan doe. Je zou kunnen zeggen dat mijn wereld- en landkaarten-collectie, visuele vertalingen zijn van mijn mooie reizen en herinneringen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt op deze mooie planeet.

Met vriendelijke groet,

Ricardo Bouman | Creatief eigenaar van Wereldkaarten.Shop en Desenho Vormgeving