Desenho is het Portugese woord voor schets of tekening

Desenho Vormgeving is een grafisch ontwerpbureau in Zoetermeer.
Het bedrijf (is een eenmanszaak en) wordt gerund door creatieve duizendpoot Ricardo Bouman die dagelijks zijn grafische expertises uitoefent op het gebied van concept, grafisch ontwerp, dtp, allround fotografie, film, illustratie en webdesign.

Desenho Vormgeving is in januari 2011 gestart als parttime onderneming en is in rap tempo gegroeid tot een full-service ontwerpbureau met expertises op het gebied van online- en offline communicatie en (bedrijfs)fotografie. Desenho Vormgeving realiseert uitingen in opdracht van Overheid- en Zorginstellingen, OV-bedrijven, Non-profitorganisaties, Horeca, Retail, Modebranche, Sportverenigingen, MKB, Eenmanszaken en Startende ondernemers. Als freelancer werkt Ricardo ook in opdracht (en op locatie) bij reclame- en vormgevingsbureaus, drukkerijen, tekstschrijvers en grafische tussenpersonen.
Desenho Vormgeving gaat mee met de tijd en investeert in kennis en nieuwe technieken op het gebied van print-media, digital-media en fotografie.
De combinatie van grafisch ontwerp, fotografie en digitale design gaan hand in hand en zorgt ervoor dat Desenho Vormgeving zijn klanten een breed pakket kan aanbieden en ze kan voorzien van ontwerp en drukwerk op maat, voor zowel kleine oplagen als uitgebreide reclamecampagnes met grotere oplagen.
Ricardo is van jongs af aan al geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Na de middelbare school begon hij met de studie "Grafisch vormgeven" op het Grafisch Lyceum in Rotterdam waar hij in vijf jaar tijd de studies grafisch vormgeven en multimedia-design heeft afgerond. Daarna is hij als grafisch ontwerper aan de slag gegaan bij verschillende vormgevingsbureaus in Regio Delft en Haaglanden.
Na 6 jaar in loondienst te hebben gewerkt besloot Ricardo voor zichzelf te beginnen. Ricardo heeft letterlijk van zijn hobby's zijn werk gemaakt, want hij zit dagelijks aan zijn tekentafel, achter zijn computer of is hij op locatie een fotoreportage aan het schieten om vervolgens te vertalen tot mooie grafische uitingen voor zijn klanten.

Ricardo z'n interesse ligt zowel bij analoge- als digitale illustratie. Indien mogelijk combineert hij deze twee illustratievormen tot creatieve en opvallende uitingen. Deze werkwijze is langzamerhand zijn signatuur geworden, waarmee hij verschillende huisstijlen en andere drukwerk gerelateerde uitingen heeft ontworpen.